Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВНЗ Львова

П'ятниця, 25 березня 2022, 11:37

В Україні скасували державну атестацію та вступні іспити

ВНЗ Львова

Верховна Рада на рік спростила ЗНО, скасувала державну атестацію та вступні іспити через бойові дії.

Про це повідомляє Верховна Рада України у Telegram.

Вчора, 24 березня, Верховна Рада прийняла законопроєкт №7132, яким на рік спростила зовнішнє незалежне оцінювання, скасувала державну атестацію та вступні іспити через війну з Росією.

Зокрема, випускники шкіл у 2022 році звільняються від проходження державної підсумкової атестації, а вступна кампанія у виші проходитиме за спеціальною процедурою без використання результатів ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування.

Порядок вступу до закладів фахової передвищої та вищої освіти невдовзі має затвердити Міністерство освіти та науки України.

"Війна зруйнувала освітній процес, який ще не встиг повноцінно відновитися після пандемії ковіду. У таких умовах скасування ДПА, ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування (складаються при вступі в магістратуру) буде своєрідним заохоченням молоді до навчання в Україні. Це важливо, бо маємо думати про збереження інтелектуального потенціалу (нам ще відбудовувати та розвивати країну після перемоги!)

Важливо, що ДПА, ЗНО та інші випробування скасовуються лише на 2022 рік, тож не йдеться про якесь усунення запобіжників для непрозорого й нечесного вступу до закладів вищої освіти. Це вимушений виняток, а не правило" – йдеться у повідомленні.

Абітурієнтам можуть запропонувати мультипредметний онлайн-тест з трьох предметів: української мови, історії України та математики, який вони мають проходити в безпечних місцях у липні 2022 року.

Також розглядається можливість організувати його проведення при посольствах та консульствах України за кордоном.

Нагадаємо, раніше міністр освіти та науки Сергій Шкарлет виступив з ініціативою скасувати ЗНО у 2022 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.