Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВНЗ Львова

П'ятниця, 11 березня 2022, 14:19

В Україні планують скасувати ЗНО та вступні іспити

ВНЗ Львова

Міносвіти планує відмінити всі вступні іспити до вишів.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив сьогодні, 11 березня, міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що цьогоріч зовнішнє незалежне оцінювання скасують, а зарахування проводитимуть за спеціальною електронною системою. 

"Жодних іспитів в університетах не буде, щоб уникнути проявів корупції. Механізм буде створено схожим на ЗНО, але без участі дитини. Все буде прозорим, оскільки комп'ютер не бере участі в будь-яких корупційних схемах" – наголосив Шкарлет.

Зазначимо, у Міносвіти вже подали законопроєкт, у якому йдеться про скасування низки випускних іспитів у 2022 році через війну в Україні. Йдеться про: державну підсумкову атестацію (ДПА); зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО); єдиний вступний іспит (ЄВІ); єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ).

Нагадаємо, з 14 березня у області планують розпочати навчальний процес. Також на Львівщині запрацює дистанційна школа для вчителів та учнів-переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.