Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наталія Алєксєєва

Фб Алєксєєвої

П'ятниця, 6 жовтня 2023, 17:25

Чиновниця Алексеєва очолить протиепізоотичну комісію Садового

Наталія Алєксєєва

Виконавчий комітет затвердив склад і положення надзвичайної протиепізоотичної комісії Львівської міської ради.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 6 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради створив надзвичайну протиепізоотичну комісію, яка працюватиме при виконкомі та покликана сприяти запобіганню спалахам хвороб, шо внесли до списку Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин, інвазійних хвороб і масовим отруєнням тварин та проведення заходів з профілактики.

Керівником комісії призначили керуючу справами виконкому Львівської міськради Наталію Алєксєєву.

"Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів 19.04.2022 № 479, яка набрала чинності цього року, рішенням виконавчого комітету у Львові утворено надзвичайну протиепізоотичну комісію. Комісія відповідатиме за проведенням заходів щодо профілактики інфекційних, інвазійних хвороб тварин, зоонозів та масових отруєнь тварин, проведенням протиепізоотичних заходів з метою недопущення занесення на територію Львівської МТГ збудників інфекційних, інвазійних хвороб тварин з інших держав та регіонів України" – наголосив начальник управління житлового господарства Львівської міськради.

Комісія має проводити засідання не менше двох разів на рік, а у разі виникнення підозри щодо спалаху сказу, збиратись протягом 48 годин після прийняття розпорядження про застосування карантинних заходів.

"Також комісія зобов’язана виконувати рішення, прийняті Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Кабінеті Міністрів України, та звітувати їй про свою діяльність" – додав Владислав Іванов.

Нагадаємо, з 17 серпня на Дрогобиччині запроваджено карантин на два місяці у селі Новошичі та його 5-ти кілометровій зоні – селах Брониця, Бистриця, Долішній Лужок через виявлення сказу у борсука.

Додамо, на Львівщині планують створити групи для вилову лисиць, чисельність якої у мисливських угіддях області перевищує встановлену норму у 3 рази.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.