Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лисиця

w.forest.gov.ua

П'ятниця, 8 вересня 2023, 12:37

На Львівщині планують створити групи для відлову лисиць

лисиця

Чисельність лисиць у мисливських угіддях області становить 3227, що на 251 лисицю більше, ніж торік.

Про це повідомляє Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства на своїй сторінці у Фейсбуці.

Цього року на території мисливських угідь Львівської області нарахували 3227 лисиць, що, у порівнянні з 2022 роком, на 251 лисицю більше.

Натомість щільність популяції лисиці рудої протягом цих останніх років в області залишається однаковою – 2 лисиці на 1 тис. га мисливських угідь.

З метою недопущення зростання чисельності лисиці та інших хижаків в період воєнного стану на території області, Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства звернулось до місцевих рад та користувачів мисливських угідь Львівщини з проханням створити групи для організованого регулювання чисельності хижих та шкідливих для ведення мисливського господарства звірів.

"Користувачі мисливських угідь області для проведення заходів щодо регулювання чисельності окремих видів мисливської фауни протягом воєнного періоду, мають усі можливості регулювати чисельність лисиць та інших хижаків на території наданих у користування мисливських угідь і не допустити зростання їх чисельності" – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, з 17 серпня на Дрогобиччині запроваджено карантин на два місяці у селі Новошичі та його 5-ти кілометровій зоні – селах Брониця, Бистриця, Долішній Лужок через виявлення сказу у борсука.

Також 18 серпня у селі Вороблевичі виявили хрору на сказ куницю, яка покусала жінку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.