Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сказ

parkarden.com.ua

Понеділок, 9 жовтня 2023, 10:31

У двох селах Яворівського району запровадили карантин через сказ у лисиці

сказ

У селах Хляни та Стені виявили хворих на сказ лисиць, які покусали домашніх собак.

Про це повідомла пресслужба Новояворівської міської ради.

Н території Яворівського району виявили два випадки сказу.

Зокрема, в селі Хляни Яворівської ОТГ лисиця проникла до господарства та вкусила домашню собаку, який загинув від сказу на 16 день. Також в селі Стені Новояворівської ОТГ лисиця покусала домашніх собак.

Через це районна державна протиепізоотична комісія в селах Хляни та Стені і на прилеглій 5-км території впровадила карантинні заходи терміном на 60 днів.

"Триває проведення позапланових щеплень домашніх тварин проти сказу, переоблік власників тварин. Заборонено на території карантину – в прилеглих населених пунктах проведення виставок, виводок собак, вивезення за межі території карантину собак, котів, інших тварин" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 17 серпня на Дрогобиччині запроваджено карантин на два місяці у селі Новошичі та його 5-ти кілометровій зоні – селах Брониця, Бистриця, Долішній Лужок через виявлення сказу у борсука.

Додамо, на Львівщині планують створити групи для вилову лисиць, чисельність якої у мисливських угіддях області перевищує встановлену норму у 3 рази.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.