Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Понеділок, 9 жовтня 2023, 14:37

Садовий чекав дев'ять років, щоб забрати у путінця Башмета Золотий герб Львова

Андрій Садовий

Андрій Садовий скасував своє розпорядження про нагородження російського музиканта Юрія Башмета "Золотим гербом Львова".

Про це йдеться у розпорядженні міського голови Львова Андрія Садового №434 від 5 жовтня 2023 року.

Андрій Садовий підписав розпорядження, згідно з яким скасував своє розпорядження від 8 жовтня 2012 року, яким він нагородив відзнакою "Золотий герб м. Львова" російського музиканта Юрія Башмета.

"У зв’язку із повномасштабним вторгненням російської федерації на територію України вважати таким, що втратило чинність розпорядження Львівського міського голови від 08.10.2012 № 472 "Про нагородження відзнакою “Золотий герб м. Львова" Ю. Башмета" – йдеться у розпорядженні.

Зазначимо, Андрій Садовий вручив альтисту Юрію Башмету "Золотий герб міста Львова" у 2012 році на закритті IV Молодіжної музичної академії країн СНД у Львові.

Юрій Башмет, уродженець російського міста Ростов-на-Дону, навчався у Львівській спеціальній музичній школі. У 2014 році він підтримав російську агресію в Криму, підписавши колективне звернення до російської громадськості "Діячі культури Росії – на підтримку позиції Президента по Україні та Криму".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.