Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мозаїка

Вівторок, 23 квітня 2024, 15:50

У Львові оновлять перелік мозаїк та визначать їхню культурну цінність

мозаїка

У Львівській міськраді створять робочу групу для збереження мозаїчних творів на території міста.

Про це йдеться у розпорядженні міського голови Львова Андрія Садового №120 від 16 квітня 2024 року.

Андрій Садовий підписав розпорядження, згідно з яким у Львівській міськраді створять робочу групу, яка має розв'язати питання щодо збереження мозаїчних творів на території міста.

"Утворити робочу групу з питань збереження мозаїчних творів на території міста Львова" – йдеться у розпорядженні.

Згідно з розпорядженням, головою цієї робочої групи призначили керуючу справами виконавчого комітету міськради Наталію Алєксєєву.

До складу робочої групи також входитимуть: начальниця управління охорони історичного середовища міськради Тетяна Балукова, голова Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України Микола Шеремета, старший викладач кафедри архітектури та реставрації НУ "Львівська політехніка" Наталія Піддубна, депутатка міської ради Оксана Динік, депутатка міської ради Ірина Воронецька.

Робоча група повинна до 1 жовтня цього року здійснити аналіз мозаїчних творів на території Львова, у тому числі їх культурної цінності, та підготувати відповідні пропозиції щодо внесення змін до переліку.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Львівська міськрада звернулась в поліцію щодо знищення цінної мозаїки у будинку на вул. Володимира Великого, 2.

Додамо, у червні 2023 у Львові оновили перелік цінних мозаїчних творів та уточнили адреси їх розташування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.