Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мозаїка на Винниківському ринку

google.com.ua

П'ятниця, 23 червня 2023, 11:03

У Львові оновили перелік мозаїк та уточнили їх розташування

мозаїка на Винниківському ринку

Виконком скоригував та уточнив адреси розташування мозаїк та додав до переліку сім нових творів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 22 червня, виконавчий комітет Львівської міськради оновив перелік цінних мозаїчних творів та уточнив адреси їх розташування.

Зокрема, до переліку історичних мозаїк додали ще 7 творів, що знаходяться на вул. Університетська, 1, вул. Коперника, 3, вул. Мучна, 22, вул. Стецька, 4, вул. Грабовського, 3, вул. Вірменська, 23 та вул. Погулянка, 26-26а. Відтепер до цього переліку включено мозаїчні твори за 81 адресою, що розташовані на малих архітектурних формах, на фасадах та в інтер’єрах будинків.

Також у місті скоригували та уточнили адреси розташування мозаїк.

"Відповідно до системи ID, корегуємо індивідуальні номери творів, уточнюємо адреси у зв’язку з технічними описками, змінюємо адреси у зв’язку з перейменуванням вулиць і додаємо нові адреси локацій, де є мозаїчні твори" – пояснила керівниця управління охорони історичного середовища Львівської міськради Маріанна Мороз.

Як зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, відкориговано й адресу розташування мозаїки на стіні Винниківського ринку: вул. Солодова, 4 – вул. Личаківська, 51.

За його словами, нещодавно Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов підприємства "Галицький шлях", що належить депутату Львівської міськради від ЄС Олексію Різнику, і постановив виключити з охоронного переліку панно на стіні Винниківського ринку через неправильну адресу, однак відтепер це панно залишається в офіційному переліку.

"Панно на стіні Винниківського ринку повертається до реєстру мозаїчних творів на території Львова. На виконання рішення суду – мозаїка повертається до реєстру під новою адресою. Наша позиція незмінна – усі мозаїки, які розміщені на території Винниківського ринку, є і повинні бути збережені" – заявив Москаленко.

Додамо, у жовтні 2019 року у місті нарахували 236 мозаїк та мистецьких панно, які планують зберегти від знищення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.