Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Укрзалізниця

uz.gov.ua

Понеділок, 16 жовтня 2023, 11:32

Укрзалізниця запустила залізничне сполучення Львів – Варшава через Рава-Руську

Укрзалізниця

Укрзалізниця з 15 жовтня відкрила новий рейс між Львовом та Варшавою з пересадкою у Рава-Руській.

Про це повідомляє Укрзалізниця на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Вчора, 15 жовтня, Укрзалізниця запустила залізничне сполучення між Львовом та Варшавою. Маршрут організували через станцію Рава-Руська. 

"До Рави-Руської пасажирів зі Львова, Івано-Франківська, Стрия, Коломиї, Калуша, Брюховичів та Жовкви везе по колії ширини 1520 мм сучасний дизель-поїзд українського виробництва з доступом до Wi-Fi через Starlink. На станції Рава-Руська пасажири здійснюють пересадку на поїзд польського перевізника SKPL європейської колії (1435 мм) і можуть доїхати до Любліна або Варшави" – наголосили в Укрзалізниці.

За рейс в одному напрямку обидва поїзди можуть перевезти близько 200 пасажирів, є місця 1-го та 2-го класу. Час у дорозі від Львова до Варшави становить близько 9 годин, вартість – від 1188 гривень.

Квитки на всі рейси доступні для придбання в застосунку Укрзалізниці, на сайті, у чат-боті та касах вокзалів.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що залізничне сполучення між Рава-Руською та Варшавою запрацює з 15 жовтня. Поїзд розрахований на 240 пасажирів. Спочатку його планували запустити з червня цього року.

Додамо, в рамках проєкту Варшава – Львів – Київ стартувало будівництво нової швидкісної залізничної колії зі столиці Польщі до Львова з передбачуваною максимальною робочою швидкістю 250 км/год, яке може тривати від 3 до 5 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.