Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

П'ятниця, 27 жовтня 2023, 13:47

На Львівщині понад 28% будівель не пристосовані для потреб людей з інвалідністю

Львівщина

В області обстежили понад 3 000 будівель, з яких 28,4% виявились безбар'єрними.

Про це йдеться в інформації про результати проведення обстеження оцінки ступеня безбар'єрності об'єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю у 2023 році, опублікованій на сайті Львівської ОВА.

Впродовж 2023 року на території Львівської області департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА провів моніторинг 3113 об'єктів щодо інклюзивності та безбар’єрності.

Обстежували гуртожитки з переселенцями, модульні містечка, споруди цивільного захисту, заклади охорони здоров'я та заклади освіти, центри надання адміністративних послуг, залізничні вокзали, автостанції, будівлі органів державної влади та органів самоврядування, банки, поштові відділення, страхові компанії та спорткомплекси і стадіони.

Зокрема, з цієї кількості будівель 28,4% є безбар'єрними, 43,3% – частково безбар'єрні та 27,9% – бар'єрні.

Найменше облаштовані для осіб з інвалідністю спорткомплекси, ЦНАПи, модульні містечка та заклади, що надають соціальні послуги.

Додамо, у Львові на Площі Ринок облаштують безбар’єрні доріжки

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.