Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 31 жовтня 2023, 10:19

Львівська ТВК зареєструвала двох депутатів Львівської облради

Львівська облрада

Львівська обласна ТВК зареєструвала Ярослава Гасяка і Миколу Біляка депутатами Львівської обласної ради від Європейської Солідарності.

Про це повідомив представник Громадянської мережі "Опора" у Львівській області Тарас Радь на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Вчора, 30 жовтня, Львівська обласна територіальна виборча комісія зареєструвала двох депутатів Львівської обласної ради від партії Європейська Солідарність, якими стали Ярослав Гасяк і Микола Біляк.

На засіданні ТВК були присутні 13 з 18 членів комісії.

"У порядку денному було вже звичні п'ять питань із заміщення п'яти "підвішаних" кандидатів у депутати. "За" рішення про реєстрацію депутатом обласної ради по списку Європейської Солідарності Ярослава Гасяка (замість Григорія Козловського) проголосували одноголосно – 13 членів комісії.

"За" рішення про реєстрацію депутатом обласної ради по списку Європейської Солідарності Миколи Біляка (замість Миколи Седіла) проголосувало 11 членів комісії, "проти" – 2, ніхто не "утримався" – написав Тарас Радь.

Водночас кандидатури трьох інших члени ТВК не підтримали. Це кандидати від Європейської Солідарності Олег Іваш (замість Володимира Квурта) – проголосувало лише 4 членів комісії та Микола Фрей (замість Михайла Дзюдзя) – проголосувало лише 4 членів комісії, а також Мирослав Карпінський від Голосу (замість Іванни Герус) – проголосувало 8 членів комісії.

"Таким чином досі залишається три "підвішані" кандидати у депутати – Олег Іваш, Микола Фрей і Мирослав Карпінський. По усіх трьох раніше комісією були прийняті проміжні рішення про визнання їх обраними, проте більше як пів року вони чекають на прийняття фінального рішення про реєстрацію їх депутати ради" – додав Радь. 

Додамо, на початку жовтня цього року обласна ТВК зареєструвала Назарія Островського депутатом Львівської обласної ради від УГП.

А у липні цього року ЦВК задовольнила скаргу Львівської обласної організації УГП на бездіяльність Львівської обласної ТВК щодо заміщення депутата Львівської обласної ради, який склав повноваження. 

Також у серпні цього року комісія Львівської облради доручила напрацювати звернення до ЦВК щодо бездіяльності Львівської ТВК з заміщення депутатів, які достроково склали повноваження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.