Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Назарій Островський

Фб Островського

Вівторок, 3 жовтня 2023, 10:28

Львівська ТВК зареєструвала Островського депутатом Львівської облради

Назарій Островський

Львівська обласна ТВК зареєструвала Назарія Островського депутатом Львівської обласної ради від УГП.

Про це повідомив представник Громадянської мережі "Опора" у Львівській області Тарас Радь на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Вчора, 2 жовтня, Львівська обласна територіальна виборча комісія, вперше після перерви у 15 місяців, зареєструвала першого депутата Львівської обласної ради, яким став львівський волонтер, депутат Бродівської міськради Назарій Островський.

"Комісія прийняла рішення про реєстрацію депутатом Львівської обласної ради першого з шести "підвішаних" кандидатів у депутати – Назарія Островського по списку Української галицької партії замість Юрія Фольварочного. Рішення прийнято одноголосно: "за" нього проголосувало усі 13 присутніх членів комісії" – написав Тарас Радь.

За його словами, Островський офіційно стане депутатом облради лише після того, як Бродівська міська рада припинить його повноваження як депутата цієї міськради й він подасть документи до Львівської обласної ради.

Крім цього, ТВК визнала обраним депутатом Львівської обласної ради кандидата зі списку Європейської Солідарності о. Миколу Біляка замість Миколи Седіла.

"За" це рішення також проголосували усі 13 присутніх членів комісії. Проте цього рішення недостатньо для набуття ним статусу депутата, оскільки для цього комісія має прийняти ще одне рішення про реєстрацію його депутатом. Таким чином Біляк перейшов в аналогічний статус, у якому вже п'ять місяців перебуває інших кандидат від ЄС Ярослав Гасяк" – пояснив Тарас Радь.

Водночас Львівська ТВК не проголосувала за реєстрацію депутатом Ярослава Гасяка (замість Григорія Козловського), а також про визнання обраними депутатами кандидатів від Європейської Солідарності Олега Іваша (замість Володимира Квурта) та Миколи Фрея (замість Михайла Дзюдзя) і кандидата від партії Голос Мирослава Карпінського (замість Іванни Герус).

Зазначимо, Назарій Островський очолює Львівську міську організацію Української Галицької Партії, у 2020 році на виборах пройшов до Бродівської міської ради від УГП. Він є директором ПП "Пострибайко" та керівником львівської будфірми Wood Group. 

Додамо, у липні цього року ЦВК задовольнила скаргу Львівської обласної організації УГП на бездіяльність Львівської обласної ТВК щодо заміщення депутата Львівської обласної ради, який склав повноваження. 

Також у серпні цього року комісія Львівської облради доручила напрацювати звернення до ЦВК щодо бездіяльності Львівської ТВК з заміщення депутатів, які достроково склали повноваження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.