Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

будинок на Стрийській

ФБ Любомира Зубача

П'ятниця, 24 листопада 2023, 14:45

Відновлення одного вікна у зруйнованих будинках на Стрийській обійшлось у 60 тисяч гривень

будинок на Стрийській

У будинках-пам’ятках архітектури на вул. Стрийській місто встановило 450 автентичних дерев’яних вікон.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Як розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, вартість встановлення одного дерев’яного вікна разом з підвіконником і облаштуванням відкосів коштувало більше 60 тис. грн.

"У цих будинках вікна були різні – як пластикові так дерев’яні, також вікна були різної конфігурації. Натомість тепер тут якісні дерев’яні і однакової форми вікна. В середньому облаштування одного вікна коштувало 61 тис. грн. У ціну входило саме вікно та облаштування відкосів і підвіконників.Також виготовляємо брами для цих будинків, і вони також будуть дерев’яні" – розповіла Ірина Маруняк.

Натомість в інших 35-ти будинках, які теж були пошкодило вибуховою хвилею, але які не є пам’ятками, за кошти благодійної організації встановлено 1241 пластикове вікно.

Загалом на вул. Стрийській пошкоджені 17 будинків-пам’яток архітектури. З них 4 будинки зазнали значних руйнувань, адже були повалені поверхи, а 13 будинків мали лише пошкоджені дахи, вхідні брами і вибиті вікна. Відтак у цих 13 будинках станом на сьогодні відновлено 11 дахів повністю. У інших будинках тривають ремонтні роботи.

Нагадаємо, 6 липня російські окупанти атакували Львівську область. Ракета влучила у житловий будинок у Львові, загинуло 10 людей, а понад 40 осіб – постраждали. У листопаді Рада Варшави надала 160 тисяч злотих на відновлення пошкоджених фасадів будинків.

Додамо, декілька днів тому заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач повідомив, що через страйки на кордоні не можутьдоставити вчасно специфічну черепицю для даху одного із пошкоджених будинків на Стрийській.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.