Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

будинок на Стрийській

ФБ Любомира Зубача

Вівторок, 21 листопада 2023, 13:33

Через страйки на кордоні не можуть доставити будматеріали для зруйнованих ракетою будинків на Стрийській

будинок на Стрийській

Генпідрядник робіт шукатиме об’їзди, щоб доставити вчасно специфічну черепицю для даху.

Про цеповідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, під час сьогоднішнього виїзду генпідрядник робіт у будинках на вулиці Стрийській, які постраждали від російських ракет, ЛКП "Рембуд" повідомив, що виникла логістична проблема через страйки на кордоні з Польщею.

"Будинки на Стрийській перекриваємо керамічною черепицею, оскільки це історичні будівлі. А 66-й будинок ще й має радіальний дах. І от власне для нього потрібна специфічна черепиця - "Бобровий хвіст". Її не виготовляють в Україні. З доброго – вона вже є замовлена і виготовлена на заводі за кордоном. Зі складного – треба шукати об’їзди, щоб доставити її вчасно" – написав Любомир Зубач.

 

Зараз у цих чотирьох будинках на вулиці Стрийській у Львові, які найбільше постраждали від російських ракет, тривають аварійно-відновлювальні роботи. В одному з будинків залишилось встановити два вікна. У інших - ремонтують дах, заливають перекриття та монтують вікна.

Нагадаємо, 6 липня російські окупанти атакували Львівську область. Ракета влучила у житловий будинок у Львові, загинуло 10 людей, а понад 40 осіб – постраждали. У листопаді Рада Варшави надала 160 тисяч злотих на відновлення пошкоджених фасадів будинків.

Додамо, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною. А наприкінці жовтня вони погрожували перекрити всі пункти пропуску з українською стороною до кінця року. 

Вчора, поляки почали блокувати рух вантажівок з пальним та гуманітарною допомогою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.