Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прибирання снігу

city-adm.lviv.ua

Четвер, 7 грудня 2023, 16:10

Професійні альпіністи збиватимуть бурульки у Львові

прибирання снігу

У Львові для усунення бурульок і снігу з дахів залучили спецтехніку і 12 професійних альпіністів.  

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Як розповіли в міському департаменті житлового господарства та інфраструктури, окрім прибирання доріг і хідників, комунальники допомагають усувати намерзання бурульок і намети снігу на дахах. Для їхнього усунення залучають спецтехніку і професійних альпіністів.

За вчорашній день зняли бурулі та снігові намети з 246 будинків. До робіт залучили 6 автовишок і 12 альпіністів. Сьогодні роботи продовжуються, адже через потепління є загроза падіння льоду з дахів.

"Якщо будинок має один чи два поверхи і мешканці дозволяють зайти до них на балкон, то збивання нависань проводять комунальні служби. Якщо ж це багатоповерхівка і немає доступу до даху, то балансоутримувач замовляє вишку з альпіністами, які проводять ці роботи.Разом з ними працювали 18 працівників комунальних служб, адже коли відбувається скидання снігу чи буруль з дахів, необхідно, щоб внизу були працівники і пильнували, щоб ніхто з перехожих не травмувався" – розповіла голова Шевченківської районної адміністрації Ірина Джурик.

Оскільки житлові будинки списані з балансу міста, міськрада закликає власників будинків, ЖБК, ОСББ і тих, які на самоуправлінні, оглянути свої будівлі та у випадку необхідності очистити дахи від снігу і буруль.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.