Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

річка Стрий

Понеділок, 18 грудня 2023, 13:14

Стрийводоканал знову оштрафували майже на мільйон гривень за забрудення річки Стрий

річка Стрий

Підприємство продовжує скидати забруднюючі речовини з перевищенням встановлених лімітів.

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Господарський суд Львівщини задовольнив позовну заяву Держекоінспекції  до Комунального підприємства "Стрийводоканал" про стягнення завданих державі збитків в розмірі 967 619 грн.

Нагадаємо, інспекційна перевірка в жовтні 2021 року встановила, що скид зворотних (стічних) вод з очисних споруд КП "Стрийводоканал" випуском № 1 здійснюється з перевищенням встановлених лімітів скидання забруднюючих речовин. Скид недостатньо очищених стічних вод призводить до забруднення поверхневих вод річки Стрий.

На підставі заяви КП "Стрийводоканал" виконання рішення розтерміновано до 31.05.2024 року.

Нагадаємо, ще у 2020 році КП Стрийводоканал завдало державі збитки на суму понад мільйон гривень через неефективну роботу очисних споруд підприємства.  

Додамо, у березні цього року Сколівська міськрада та компанія "Сколе Енерго" підписали меморандум щодо будівництва гідроелектростанції на річці Стрий, що на території Сколівської ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.