Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

річка Стрий

Понеділок, 20 січня 2020, 16:37

Стрийводоканал забруднює річку Стрий

річка Стрий

КП Стрийводоканал завдало державі збитки на суму понад мільйон гривень через неефективну роботу очисних споруд підприємства.  

Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції у Львівській області. 

Проведеною позаплановою перевіркою Комунального підприємства "Стрийводоканал" щодо виконання припису Інспекції встановлено подальшу неефективну роботу очисних споруд підприємства, внаслідок чого у річку Стрий відбувається скид зворотних вод з перевищенням встановлених нормативів ГДС.

Перевищення нормативів гранично-допустимих скидів виявлено за наступними показниками: БСК5, ХСК, СПАР, хлориди, азот амонійний, залізо загальне, нітрити, фосфати, завислі речовини та нафтопродукти.   

Відповідно до Методики державними інспекторами проведено розрахунок розмірів відшкодування збитків, заподіяних водним ресурсам на суму 1 050 361 грн.

Нагадаємо, нещодавно у воді річки Щирка інспектори екоінспекції встановили значне перевищення норм заліза та розчиненого кисню.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.