Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

авто

Четвер, 21 грудня 2023, 13:24

У Дії запрацювала послуга перереєстрації авто

авто

Послуга доступна для легкових авто, мотоциклів та мопедів.

Про це повідомляє пресслужба Головного сервісного центру МВС України.

Вчора, 20 грудня, запрацювала нова послуга серед водіїв – перереєстрація транспортних засобів онлайн. Кожен охочий має можливість продати чи придбати авто у мобільному телефоні, а документи та номерні знаки отримати у зручне відділення Укрпошти. 

Послуга доступна для легкових авто, мотоциклів та мопедів. А договір купівлі-продажу онлайн можуть укласти тільки фізичні особи.

Продавцю необхідно авторизуватись у застосунку Дія, згенерувати QR-код та поділитись ним із покупцем.

"Далі відомості про продавця, покупця та автомобіль автоматично перевіряються засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів. Якщо авто знаходиться в розшуку, наявні обмеження чи обтяження, договір не укладається. Про це система автоматично згенерує повідомлення" – йдеться у повідомленні.

Після успішної перевірки, формується договір купівлі-продажу, який підписують покупець та продавець за допомогою Дія.Підпис. Підписані документи надходять до сервісного центру МВС. Адміністратор закріплює обрані номерні знаки та видруковує свідоцтво про реєстрацію авто за новим власником.

Готовий пакет документів працівник ДП "ІНФОТЕХ" передає до Укрпошти. А поштовий оператор направляє на вказану замовником адресу.  

У Головному сервісному центрі МВС звертають увагу, що договір купівлі-продажу заповнюється впродовж 24 години з початку формування. Анулювати його можливо тільки до моменту підписання. Також наголошуємо, що у застосунку Дія доступний виключно перший продаж авто упродовж поточного року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.