Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

забруднення води

Середа, 27 грудня 2023, 13:27

Держекоінспекція оштрафувала фірму Дубневичів на понад 200 тисяч за забруднення води

забруднення води

Підприємство добровільно не сплачувало штраф, тому екоінспекція подала позовну заяву для стягнення завданих збитків в судовому порядку. 

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Порушення зафіксували під час проведення позапланової перевірки підприємства у 2021 році. Тоді розрахували розмір збитків на загальну суму 223 510 грн.
 
"Зокрема, Інспекцією встановлено, що ТзОВ "Енергія-Тепловодосервіс" допустило скид забруднюючих речовин зі зворотними водами у водні об’єкти з перевищенням встановлених нормативів гранично допустимого скидання забруднюючих речовин та лімітів скидання забруднюючих речовин, а також не дотримувалось умов дозволу та правил спеціального водокористування" – йдеться у повідомленні.
 
 
Підприємство добровільно не сплачувало штраф, тому екоінспекція подала позовну заяву для стягнення завданих збитків в судовому порядку. В суді довели факт порушення, вину та розмір нарахованих збитків, завданих підприємством.
 
У вересні 2023 року рішенням Господарського суду Львівської області задоволено позовну заяву. У грудні 2023 року підприємство сплатило збитки у повному розмірі.

Нагадаємо, у 2020 році року Дубневичі переписали всі свої теплопостачальні підприємства, включно із ТзОВ "Енергія-Тепловодосервіс", ТОВ "Енергія – Новий Розділ", ТзОВ "Енергія – Новояворівськ" на своїх синів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.