Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

брати Дубневичі

Четвер, 23 січня 2020, 10:15

Дубневичі переписали майно на своїх синів

брати Дубневичі

Богдан і Ярослав Дубневичі переписали ТОВ "Енергія-Новий Розділ" на своїх синів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За даними аналітичної системи YouControl 16 січня 2020 року брати Ярослав та Богдан Дубневичі внесли зміни до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, переписавши ТОВ "Енергія-Новий Розділ", яке є власником ТЕЦ в місті Новий Розділ, на своїх синів.

Засновниками ТОВ "Енергія-Новий Розділ" є ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" (90,05% частка в статутному капіталі) та міське державне комунальне підприємство "Розділтеплокомуненерго".

Раніше власниками "Львівського" і кінцевими бенефіціарами "Енергії-Новий Розділ" були народний депутат восьмого скликання Богдан Дубневич та чинний народний депутат Ярослав Дубневич. Станом на сьогодні власниками цього підприємства стали Павло Дубневич, син Богдана Дубневича, та Юрій Дубневич, син Ярослава Дубневича.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Вищий антикорупційний суд заарештував усе майно Ярослава Дубневича у справі про розкраданні газу НАК "Нафтогаз-Україна" на 1,5 млрд грн на теплоцентралях у Новому Роздолі і Новоявівську, які належали братам Дубневичам. Наприкінці вересня 2018 року АРМА арештувало активи ТОВ "Енергія-Новий Розділ" і ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ" й звинуватило їхнє керівництво у блокуванні поставки тепла і гарячої води мешканцям цих міст.

Однак ще раніше Ярослав Дубневич переписав підконтрольну йому фірму ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" на свого сина, Юрія Дубневича, щоб на неї не могли накласти арешт.

Також 31 жовтня Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Ярослава Дубневича через незаконне привласнення майна та зловживання службовим становищем, яке завдало збитків Укрзалізниці. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

Крім цього, 29 жовтня НАБУ провели обшуки у будинку Богдана Дубневича в селі Зубра в справі відмивання понад 2 млрд грн. Тоді вони вилучили мобільний телефон Apple iPhone XS та флешку з файлами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.