Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

брати Дубневичі

П'ятниця, 10 травня 2019, 12:33

Дубневич продовжує фігурувати у справі про розкрадання Укрзалізниці

брати Дубневичі

Триває судова справа щодо одного із фігурантів злочину щодо розкрадання майна "Укрзалізниці" впродовж 2015-2017 років.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду Києва від 12 квітня 2019 року.

Суд відмовив у продовженні домашнього арешту для колишнього директора з економіки та фінансів ПАТ "Дніпропетровський стрілочний завод", який звинувачується у розкраданні "Укрзалізниці" з 2015 до 2017 років, яке організував народний депутат – голова Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ярослав Дубневич на користь підконтрольних йому підприємств.

Зокрема, раніше до кримінальної відповідальності НАБУ притягнули за причетність до заволодіння понад 93 млн грн керівництво заводу з виробництва стрілочної продукції, засновника-директора фіктивної компанії-переможця торгів (ТОВ "Арго"), директора компанії-посередника (ТОВ "Корпорація КРТ") – загалом 7 осіб.

В ухвалі суду вказано, що з грудня 2015 року до кінця березня 2017 року, за попередньою змовою, будучи обізнаними про наявність єдиного виробника стрілочної продукції на території України – ПАТ "Дніпропетровський стрілочний завод" Дубневич та екс-директор з економіки та фінансів цього заводу організували проведення процедур відкритих торгів цієї продукції із залученням підконтрольних їм підприємств: ТОВ "Арго" і ТОВ "Корпорація "КРТ", провели закупівлю за завищеними цінами, що призвело до спричинення збитків на 93 277 580 грн.

"Протягом грудня 2015 року – червня 2016 року, співучасники, діючи на виконання злочинного плану, спрямованого на заволодіння коштами філії в особливо великих розмірах під час закупівлі стрілочної продукції, забезпечили перемогу підконтрольного ТОВ "Арго" у трьох конкурсних торгах та укладення договорів на поставку стрілочної продукції виробництва ПАТ ДнСЗ на загальну суму 562 030 811 гривень 87 копійок.

Протягом вказаного періоду між ТОВ Корпорація КРТ та ПАТ ДнСЗ співучасники злочину уклали двадцять дев'ять специфікацій до договору, датованого 22 січня 2016 року на загальну суму 525 886 315 гривень. При цьому всі поставки стрілочної продукції відбувалися від ПАТ ДнСЗ на залізниці України, а різниця цін відповідно до договорів поставок, підписаних між ТОВ "Арго" і філією, ТОВ "Арго" і ТОВ "Корпорація "КРТ", становила 1 %, відпускні ж ціни, за специфікаціями до договору, укладеного між ПАТ ДнСЗ та ТОВ "Корпорація "КРТ" , на 16,5 % нижчі від ціни, за якою надалі планувалася реалізація продукції від ТОВ "Корпорація "КРТ" на ТОВ "Арго", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у березні НАБУ притягнуло до відповідальності за причетність до заволодіння понад 93 млн грн керівництво заводу з виробництва стрілочної продукції, засновника-директора фіктивної компанії-переможця торгів (ТОВ "Арго"), директора компанії-посередника (ТОВ "Корпорація КРТ") – загалом 7 осіб.

Також на початку травня НАЗК виявило, що Ярослав Дубневич, реалізуючи депутатські повноваження, діяв у власних інтересах. 

Додамо, на виборах у 2014 році Ярослав Дубневич переміг в 120 окрузі та став народним депутатом. Під час виборчої кампанії Комітет Виборців України стверджував, що Дубневич застосовував непрямий підкуп виборців. Нардеп став головою Комітету з питань транспорту у Верховній Раді.

У 2017 році Ярослав Дубневич задекларував 99 земель, 10 будинків і 3,6 млн доларів готівки.

Як писали Варіанти раніше, "Корпорація "КРТ" через суд намагалася знищити єдиного конкурента і стати монополістом у постачанні сталевих деталей "Укрзалізниці". Засновником підприємства ТОВ "Корпорація КРТ" виступає ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське", а засновниками цієї фірми є народні депутати від Блоку Петра Порошенка брати Богдан та Ярослав Дубневичі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.