Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

Понеділок, 6 травня 2019, 11:10

НАЗК звинуватило Дубневича у зловживанні депутатськими повноваженнями

Ярослав Дубневич

НАЗК виявило, що Ярослав Дубневич, реалізуючи депутатські повноваження, діяв у власних інтересах.

Про це повідомила прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Нацагентство з питань запобігання корупції виявило, що народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ярослав Дубневич використовував депутатські повноваження у власних інтересах.

Зокрема йшлося про наявність конфлікту інтересів під час підписання депутатами конституційного подання про невідповідність Конституції закону, який визначає повноваження АРМА. 

"Щодо Дубневича було встановлено, що в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння понад 300 мільйонів куб. м. природного газу НАК "Нафтогаз України" було накладено арешт та передано в управління АРМА цілісні майнові комплекси "Новороздільська ТЕЦ" та "Новояворівська ТЕЦ", належні ТОВ "Енергія-Новий Розділ" та ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ", кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є безпосередньо депутат", – йдеться у повідомленні.

За цим фактом НАЗК склало протокол про адміністративне правопорушення за частиною 2 статті 172-7 КУпАП та направило його до суду.

Нагадаємо, ще у квітні в діях народного депутата Ярослава Дубневича НАЗК виявило ознаки порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Додамо, у лютому НАБУ відкрило справу щодо можливої службової недбалості детектива за фактом можливої службової недбалості детектива під час розслідування так званої "газової справи народних депутатів Ярослава і Боглана Дубневичів".

29 березня спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальні справи проти нардепів братів Дубневичів через скасування статті про незаконне збагачення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.