Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

П'ятниця, 8 листопада 2019, 10:40

Дубневич переписав свою фірму на сина

Ярослав Дубневич

Ярослав Дубневич переписав підконтрольну йому фірму ТОВ "Агропромислове підприємство Львівське на свого сина Юрія.

Про це повідомляє Громадське.

Як заявив під час розгляду апеляційної скарги адвокатів Дубневича прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко, після оголошення підозри, 31 жовтня, народний депутат Ярослав Дубневич переписав підконтрольну йому фірму ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" на свого сина Юрія Дубневича.

За словами Пономаренка, ця фірма є засновником "Коропорації КРТ", яка фігурує у кримінальному провадженні, а до 31 жовтня в реєстрі серед власників компанії був сам Ярослав Дубневич, його брат Богдан Дубневич та племінник. Він вважає, що Дубневич переписав фірму, щоб на неї не могли накласти арешт.

Нагадаємо, 31 жовтня Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Ярослава Дубневича. Його звинувачують у незаконному привласненні майна та коштів та зловживанні службовим становищем, яке завдало збитків Укрзалізниці. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами.

Тоді Дубневичу повідомили про підозру, також у Генпрокуратурі зазначили, що відстоюватимуть у суді рішення про встановлення застави для нардепа у сумі 93 млн грн. Тоді суд обрав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 100 млн грн, однак депутат заявив, що не знає, як зможе знайти таку суму та подав апеляцію щодо оскарження рішення суду про заставу у 100 мільйонів гривень. 

А вчора Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визначила для Дубневича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 90 млн грн.

Додамо, Ярослав Дубневич переміг на позачергових парламентських виборах, які відбулися 21 липня, у 120 виборчому окрузі Львова. На виборах у 2014 році він також переміг в цьому ж окрузі та став народним депутатом. Тоді Комітет Виборців України стверджував, що Дубневич застосовував непрямий підкуп виборців. Нардеп був головою комітету з питань транспорту у Верховній Раді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.