Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

блокада кордону

Polska Agencja Prasowa

Четвер, 4 січня 2024, 09:51

Польські фермери відновили блокаду пункту пропуску Шегині-Медика

блокада кордону

Сьогодні з 09:00 години аграрії почали блокувати рух у пункті пропуску, тому що не отримали письмового підтвердження виконання їхніх вимог.

Про це повідомляє "Polska Agencja Prasowa".

Польські ферми з організації "Ошукане Підкарпатське село" планують 4 січня відновити протести на прикордонному переході в Медиці якщо не буде виконано їхніх вимог. За словами лідера організації Романа Кондрува,  фермери сьогодні вирішать, чи продовжувати блокування на пункті пропуску "Медика – Шегині". 

"Якщо ми не отримаємо письмового підтвердження, що наші вимоги будуть виконані, ми повернемося до блокади" – заявив Роман Кондрув.

Головними вимогами протестувальників є збільшення суми кредитів для аграріїв, дотації на кукурудзу та збереження сільськогосподарського податку на торішньому рівні.

Якщо переговори в середу не принесуть результату, то аграрії у сьогодні о 9:00 відновлять акцію протесту і знову перекриють кордон у Медиці.

"Я вже спілкувався з поліцією та кризовою групою. Все готово для продовження протесту. Але якщо ми отримаємо письмові запевнення, що наші вимоги будуть виконані, протест обов’язково завершиться" – додав Роман Кондрув.

Нагадаємо, у червні 2023 року польські фермери заблокували рух вантажівок через пункт пропуску Шегині.

Додамо, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною, а з 23 листопада повністю перекрили рух для вантажівок через пункт пропуску "Шегині".

Також польські фермери хотіли приєднатися до протесту перевізників на кордоні з Україною, а у грудніпольські перевізники спільно з фермерами хотілм розпочати нову блокаду у Дорогуську.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.