Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

паркування

Вівторок, 16 січня 2024, 11:03

У Львові пропонують рідним загиблих військових безкоштовно паркуватися в центрі на час похорону

паркування

Комісія міськради розглянула відповідне звернення, однак перенесли його на доопрацювання.

Вчора, 15 січня, під час засідання комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міськради обговорили звернення про дозволів безоплатного паркування транспортних засобів до чотирьох годин на відведених майданчиках для платного паркування автотранспорту в межах пішохідної зони центральної частини міста членам сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України (при наявності посвідчення).

Таке звернення подав департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури, який очолює Інна Свистун. Однак під час обговорення у  членів комісії виникло багато суперечок щодо цього рішення, тому що у ньому не чітко продумані вимоги та не враховано організаційні моменти затвердження.

Цю пропозицію ініціювали через часті звернення родичів військовослужбовців, які приїжджають на чин похорону у центральну частину міста, зокрема у Гарнізонний храм, а поруч немає можливості запаркуватися, тому рідні та близьку отримують штрафи за порушення правил паркування.

"Штрафи ми скасувати не можемо, тому що порядок їх оформлення затверджений законом, тобто є факт по транспортному засобу: або порушення, або не порушення. Можна, звичайно, покласти посвідчення на лобове скло, але інспектор може його не побачити, бо він не зобов'язаний заглядати кудись. І може бути не зрозуміло, що це за посвідчення взагалі" – пояснив директор департаменту міської мобільності міськради Олег Забарило.

Виділити додаткові місця також не можуть, оскільки у центральній частині міста 100% запаркованість авто. 

"Скоріш за все, якщо ми таке приймемо, воно нічим не буде контролюватися, тільки розбалансує. Потрібно зробити робочу групу, чітко зараз структур узувати все і пробувати це витягнути в ухвалу, щоб повноцінно це допрацювати. Треба сісти з представниками все обговорити, щоб вони пояснили своє бачення, тоді приймати такі речі" – зазначив голова комісії Ігор Зінкевич

Також у членів комісії виникло багато додаткових запитань, тому що у зверненні не прописано, про які саме паркувальні зони йдеться, та яке коло родичів мається на увазі. Тому питання перенесли на доопрацювання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.