Зміст статті

19 січня 2024олександр ковальчук

Пісні фронту 2024 (# 92)

Нова українська попмузика під час війни з росією.

Десять треків від представників української попсцени, які намагаються сказати щось важливе та потрібне під час війни.

Українська попмузика змінюється. 29 топових альбомів за 2023 рік – це велике щастя. Деякі вкраїнські виконавці, звісно, все ще занадто неповороткі для великих викликів. Дрібними паразитами вони бовтаються біля чогось значного замість того, щоб просто змінити професію. Це звична картина для подібних процесів, і тому варто просто не звертати.

Джамала

Після свого найкращого альбому "Qirim" (2023) Джамала знову вертає на соульну стежину Джессі Вейр, щоб попри всі досягнення треку мати типові проблеми з вимовою та лірикою.

нойз галичина

Нойзова частинка Галичини добре наганяє розпуки на тутешню хляпу та кляту вологість навіть на такій короткій дистанції.

Popil

Доладний інді-поп дуетом з чимось затишним та справжнім на споді задля важливого ефекту назовні для обох.

SadSvit

Райдужна варіація співака Садсвіта, якому вже варто співати про котиків та ромашки. Біля цієї кобіти він, звісно, дещо зайвий, але моментики іронії у ньому рятують все подальше. Такий SadSvit значно кращий, аніж попередній.

Remy Lights

Стильний та модний синтвейв з ідеальною лірикою після попереднього випадку. Сміховий момент між рядками якраз такий, як треба.

Rymma

Млосне рнб з салютиком PinkPantheress, але дещо недбалою лірикою. У таких тонких матеріях навіть найменші слова є надзвичайно важливими.

Jad Abstrock

Прифанковий семплом літній хопчик з канонічними вайбами жанрової краси, яку в Україні варто шукати з ліхтариком на лобі.

Муха Мухич

Посполитий блюз з хористими алкоголями, що має стати найкращим прикладом для Сергія Жадана та його солов'їних песиків. Бабкін також може тут затусити збоку.

skvch

Ще один вмілий конкурент для Tery, який щось занадто розслабився торік своїм безалкогольним, як на нову зірку українського рнб.

58918012

Упокорений неохопною величчю ембієнт, який повільно прозріває щось надзвичайно важливе у своєму щораз несподіваному стані.


фото: Фб GeneralStaff.ua

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.