Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Трускавець

google

Середа, 31 січня 2024, 13:07

Трускавецька міськрада незаконно видала дозвіл на будівництво готелю біля пам’ятки архітектури

Трускавець

З метою збереження пам’ятки прокурори звернулись до суду щодо скасування виданого дозволу.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Прокурори Дрогобицької окружної прокуратури подали позов про скасування дозволу виданого Трускавецькою міською радою на будівництво об’єкту туристичної інфраструктури.

"Прокурори виявили факт порушення містобудівного та пам’яткоохоронного законодавства міською радою. Зокрема, остання видала незаконно дозвіл на проектування об’єкту будівництва готелю. Мова йде про земельну ділянку площею майже 0,20 га, яка розташована у місті Трускавець Львівської області. На вищевказаній ділянці знаходиться одна із пам’яток архітектури XIX ст" – йдеться у повідомленні.

На даний час власник землі на території пам’ятки проводить роботи з будівництва без погодженої проектної документації, а також без відповідного дозволу уповноваженого органу охорони культурної спадщини.

Як наслідок це може привести до пошкодження чи знищення пам’ятки архітектури місцевого значення.

Від так, з метою збереження пам’ятки прокурори звернулись до суду.

Судовий розгляд триває.

Нагадаємо, у Трускавці зносять історичну віллу для будівництва апартаментів вул. Біласа, 6 Історичну віллу "Аїда", про яку писав Бруно Шульц, планують перетворити на апартаменти з кінотеатром та піано-баром.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.