Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будинок

ФБ Зубача

Четвер, 1 лютого 2024, 09:21

Гринкевичі незаконно збудували у Львові будинок на 20 га лісу

будинок

На комунальній землі та частині лісу виявили віллу-самобуд, яку сім'я Гринкевичів збудувала з численними порушеннями.

Про цеповідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Facebook.

У Львові на комунальній землі виявили незаконну будову Гринкевичів, споруджену з численними порушеннями.

"Басейн там, де мали би бути сади. Особняк, що своїм подвір’ям заліз на землі природо-заповідного фонду. Захоплення двох комунальних ділянок. Та самовільна дорога через ліс. І, звичайно, без жодного дозволу. Ну від структур ЛМР точно. Так родина Гринкевичів розбудовувалася у Львові.
Про віллу-самобуд фактично посеред лісу ми дізналися із запиту від журналістів. Зрештою, і не дивно" – написав Любомир Зубач.
 
 
Щодо оформлення чи оренди землі, як і стосовно дозволів на спорудження будинку власники до Львівської міської ради не звертались. У департаменті містобудування перевірили всю документацію, а управління держконтролю за використанням землі виїхало з обстеженням на місце. Йдеться про район вулиці Тракт Глинянський, а точніше – вулиці Лодія – Наступальна. Це колишні землі садового товариства під назвою Споживче товариство «Пролісок», які міська рада передала членам цього ж товариства в приватну власність ще далекого 1998 року.
Любомир Зубач, також зазначив, що до ділянки немає міської дороги, тому будівельники
посеред лісу прорубали дорогу для заїзду техніки.
 
Ділянки 1, 2, 3, 4 на фото – у власності Світлани Гринкевич та Ірини Федак– дружини та тещі Ігоря Гринкевича. Одну, під номером 2 – вони придбали вже під час війни, у серпні 2022-го. Будинок збудовано на ділянці 2 площею 9,5 соток землі, але він там трохи не помістився і зайняв частину ділянки 3. Басейн. розташований на ділянці 4. І через свої габарити попередньо заліз на ділянку 5. А вона - комунальної власності. Але це питання ще потребує додаткового вивчення геодезистів.
 
 
"Ділянка 5 і 10 – це міські землі, їх ми умовно позначили червоним. Без жодних дозволів, зайняли і фактично користуються комунальною землею і на обох комунальних ділянках встановили металеві огорожі. За результатами обстеження нашої комісії держуправління контролю за землями, площа цих самовільно зайнятих земель – 0,28 га" – додав Любомир Зубач.
 
Львівська міська рада уже скерувала листи в усі можливі інстанції, аби ті вжили заходів відповідно до своїх повноважень – мова, зокрема, про Держгеокадастр, Державну екоінспекцію, Нацполіцію, Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства та Філію "Львівське лісове господарство" ДCГП "Ліси України".
 

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена, постачальника одягу для ЗСУ Ігоря Гринкевича, який пропонував хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування.

30 грудня 2023 року йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в розмірі 429,440 млн грн, а у січні цього року АРМА знайшла у Гринкевичів елітну нерухомість, автомобілі та зброю. 

23 січня суд арештував сина Ігоря Гринкевича з можливістю застави в 500 мільйонів гривень.
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.