Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

генератор

Четвер, 1 лютого 2024, 12:18

На Львівщині заступника голови міськради розтратив понад 900 тисяч гривень на закупівлі генераторів

генератор

Обвинувачений уклав з компанією договір на поставку засобів для забезпечення пунктів обігріву населення за завищеною ціною.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно заступника голови міської ради одного із міст Львівщини. Його обвинувачують у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Слідством встановлено, що у грудні 2022 року обвинувачений уклав з товариством договір на поставку джерел резервного живлення та систем бездротового інтернету для забезпечення пунктів обігріву населення. При цьому, чоловік достовірно знав, що товариство запропоновано ціну за генератори та 3G модеми, яка значно перевищувала ринкову.

"За його вказівкою з міського бюджету проведено повну оплату коштів суб’єкту господарювання. Однак безпідставно не враховано, що поставлений товар звільняється від оподаткування, відповідно в суму перерахунку не мали враховувати податок на додану вартість" – йдеться у повідомленні.

Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на загальну суму понад 900 тис. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.