Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

суд

П'ятниця, 1 березня 2024, 15:18

У Львові адвокатку, яка підтримувала РФ, відправили під варту

суд

Жінка у програмах на російських медіа поширювала маніпулятивні матеріали з виключним негативом щодо України.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, адвокатка протягом декількох років у мережі Інтернет поширювала серед населення антиукраїнську пропагандистську інформацію.

Для цього підозрювана, сформувавши стосовно себе імідж адвоката та експерта у "політичних справах", приймала участь у програмах на російських та проросійських медіа. У своїх численних інтерв’ю вона поширювала маніпулятивні матеріали з виключним негативом щодо України.

Зокрема, у сюжетах жінка стверджувала, що Україна перебуває під іноземним управлінням, а Майдан мав на меті розвал країни. Зазначала, що правоохоронці нібито чинять свавілля.

Також жінка вказувала на наявність неонацистів та фашистів при владі в Україні та існування нацистських воєнізованих формувань.

"У своїх інтерв’ю неодноразово виявляла зневагу до держави, її нації та мови, особливу увагу звертала на те, що українську мову штучно видумали, а галицький акцент більшість українців взагалі не розуміють. Транслювала переконання, що Україна є "мертвонародженою дитиною, яку видали за живу", "країною 404" та є російською територією" – йдеться у повідомленні.

Все це забезпечувало рф ідеологічною допомогою в проведенні підривної діяльності проти України.

За клопотанням прокурора підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.