Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Четвер, 14 березня 2024, 13:43

Суд оштрафував львів'янина на 180 тисяч гривень за переправлення ухилянтів за кордон

судова справа

Галицький райсуд визнав винним львів'янина у незаконному переправленні чоловіків за допомогою системи "Шлях" та оштрафував на 180 тисяч гривень.

Про це йдеться у вироку Галицького районного суду Львова від 7 березня 2024 року.

Галицький районний суд Львова визнав винним львів'янина у незаконному переправленні військовозобов'язаних через кордон за допомогою системи "Шлях", який пішов на угоду зі слідством, та оштрафував його на 180 030 грн.

"Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 ККУ, та призначити покарання із врахуванням ч. 1 ст. 69 ККУ у виді штрафу в розмірі 10 590 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 180 030 гривень.

Скасувати арешт, накладений ухвалою слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 24 листопада 2023 року на вилучене майно в ході проведення обшуку за місцем проживання" – йдеться в рішенні суду.

Зазначимо, у листопаді цього року правоохоронці задокументували факт отримання підозрюваним 4 500 доларів хабаря від ухилянта, його затримали. Він був посередником між ухилянтами та тими, хто вносив необхідну інформацію у систему "Шлях". 

За інформацією суду, він "отримував кошти та необхідні документи від клієнтів за організацію незаконного переправлення їх через кордон, передавав іншим учасникам організованої групи кошти та документи отримані від клієнтів за організацію незаконного перетину кордону, брав участь в зустрічах з клієнтами, на яких обговорювались питання щодо вартості незаконного перетину кордону, процедури внесення їх до системи "Шлях", надання вказівок проходження контрольних операцій у відповідному пункті пропуску, брав участь у плануванні дій та зустрічей учасників організованої групи щодо організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України".

За інформацією львівських ЗМІ, йдеться про помічника депутата Львівської обласної ради Олександра Ганущина Андрія Тупіса.

Нагадаємо, у січні цього року на Львівщині викрили схему переправляння ухилянтів під виглядом волонтерів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.