Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прокуратура Львівщини

Четвер, 1 лютого 2024, 16:00

На Львівщині незаконно вилучили понад чотири гектари земель НААН

прокуратура Львівщини

Експосадовець сільради та інженер-землевпорядник вилучили з власності Нацакадемії аграрних наук майже 4 га землі, які згодом продали.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, повідомили про підозру приватному інженеру-землевпоряднику та колишньому голові однієї із сільрад Львівщини у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, а також у легалізації майна одержаного злочинним шляхом.

"Підозрювані реалізували незаконну схему заволодіння землями державної власності, які перебувають у постійному користуванні Національної академії аграрних наук. Ділянки розташовані поруч із запроектованою частиною дороги Львова, проєкт будівництва якої реалізовується як частина транснаціонального коридору GoHighway, що має з’єднати українські чорноморські порти з польськими на Балтійському морі.

Для цього чоловік, перебуваючи на посаді голови сільради, своїм рішенням неправомірно збільшив межі одного з сіл Львівщини без погодження Президії НААН. В свою чергу, інженер-землевпорядник розробив відповідний проект землеустрою щодо змін цих меж. Землі з державної власності перейшли у комунальну" – наголосили у прокуратурі.

Завдяки махінації вилучили з користування НААН 4 га землі, які потім передали у приватну власність фізичних осіб. Загалом державі завдали понад 6 млн грн збитків.

Наразі тривають слідчі дії тривають.

Додамо, у лютому 2023 року стало відомо, що з власності Інституту біології тварин НААН України вилучили майже 22 га землі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.