Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lviv.gp.gov.ua

Четвер, 9 лютого 2023, 15:35

На Львівщині незаконно вилучили понад 20 гектарів земель інституту НААН України

затримання

Експосадовець сільради та два землевпорядники вилучили з власності Інституту біології тварин НААН України майже 22 га землі, які згодом продали.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, повідомили про підозру колишньому сільському голові та двом сертифікованим інженерам-землевпорядникам у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

"Підозрювані відчужили майже 22 га землі Інституту біології тварин НААН України на користь третіх осіб. Під час розробки землеустрою щодо зміни меж села, фігуранти безпідставно збільшили його площу, включивши туди землі державної власності, які перебувають у постійному користуванні інституту.

Після чого землевпорядники розробили технічну документацію щодо поділу цієї ділянки на менші частини і на підставі рішень сільської ради, на якому головував підозрюваний як сільський голова відповідного села, незаконно роздали ці ділянки у приватну власність понад 200 громадянам. Серед тих, хто незаконно отримав такі землі, є також родичі та близькі підозрюваних" – наголосили у прокуратурі.

Завдяки махінації державі завдали понад 69 млн грн збитків.

Наразі тривають слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів, а на землю суд наклав арешт.

Додамо, у черні 2022 року директора одного із державних підприємств Національної академії аграрних наук України викрили на вимаганні хабаря.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.