Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Брюховичі

Вівторок, 6 лютого 2024, 12:49

Мешканці Брюхович вимагають не допустити забудови скверу багатоповерхівками

Брюховичі

У міськраді розглядатимуть електронну петицію про розширення скверу в Брюховичах.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 31 січня 2024 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про розгляд електронної петиції "Розширення скверу в селищі Брюховичі на вул. Львівській поряд з Храмом Св. Терези від Дитяти Ісуса". 

Зокрема, Ярина Остапик ще 29 листопада 2023 року зареєструвала у єдиній системі місцевих петицій петицію "Розширення скверу в селищі Брюховичі на вул. Львівській поряд з Храмом Св. Терези від Дитяти Ісуса", яка станом на 27 січня цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку. 

Згідно з петицією, у міськради вимагають зберегти зелену зону на вул. Львівська, 24 та недозволити її забудову.

"Процес виділення земельної ділянки під сквер затягується, оскільки ОСББ на вул. Львівській, 24, земельна ділянка якого межує з потенційними землями скверу, під час війни без жодних законних підстав звернулось до Львівської міської ради про виділення їм земельної ділянки, яка запланована бути сквером та зеленою зоною загального користування, під будівництво на ній поряд з братською могилою багатоквартирного багатоповерхового будинку" – зазначає авторка петиції.

За її словами, території, які пропонуються мешканцями Брюхович для розширення скверу, є вільними та не наданими у користування. Окрім того, в цьому районі Брюхович багато житлових багатоквартирних будинків та немає зелених зон загального користування.

"Просимо виділити земельну ділянку орієнтовною площею 0,33 га для облаштування скверу у селищі Брюховичі на вул. Львівській поряд з Храмом Св. Терези від Дитяти Ісуса" – йдеться у тексті петиції.

Наразі петицію мають розглянути депутати на сесії Львівської міської ради.

Додамо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.