Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Вівторок, 6 лютого 2024, 09:32

На Львівщині прощатимуться з сімома бійцями, які загинули у бою з окупантами

Львівщина

Сьогодні на Львівщині прощатимуться з сімома Героями, які загинули у боротьбі з російськими загарбниками.

Про це повідомляє Львівська ОВА на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 6 лютого, у Львівській області прощаються з бійцями: Олег Мудрий з Червонограда, Назар Підкович та Андрій Кащій зі Стрия, Василь Дьогтев з Грабовецько-Дулібівської ОТГ, Руслан Гой з Ходорівської ОТГ, Микола Андрущук з Трускавця, Роман Сотник з Городоцької ОТГ, які загинули у боротьбі з російськими загарбниками. 

"Олег Мудрий – житель міста Червоноград. Був молодшим сержантом військової частини А1126. Олег Мудрий загинув 1 лютого під час виконання бойового завдання на Харківщині. У нього залишилися мама, дружина, діти, сестра.

Назар Підкович "Кабан" – родом із міста Стрий. Був заступником командира 2 сотні "Білі демони", батальйон "Карпатська Січ". Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, повернувся додому і долучився до добровольців. Згодом став воїном ЗСУ. Брав участь у знакових наступальних операціях на фронті. Після важкого поранення у зоні бойових дій, медики ще тиждень боролись за його життя. Помер у лікарні.

Андрій Кащій – родом із міста Стрий. Був молодшим сержантом 65 батальйону 103 ОрБ ТрО. Призваний на військову службу 25 лютого 2022 року. Під час штурмових дій противника отримав поранення несумісне з життям в районі н.п. Табаївка Куп’янського району. У нього залишилися мати та троє дітей.

Василь Дьогтев – народився у селі Конюхів Грабовецько-Дулібівської громади, але змалечку проживав у селі Чистопілля Каховського р-ну, що на Херсонщині. З початком повномасштабного вторгнення рф, коли село Чистопілля тимчасово окупували, Василь привіз дружину і сина до родичів в Конюхів, а сам долучився до лав ЗСУ. У серпні 2022 року указом Президента України був нагороджений відзнакою "За оборону України". Воїн загинув 1 лютого під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку.

Руслан Гой – мешканець села Вовчатичі Ходорівської громади. Був навідником розвідувального взводу військової частини А4084. Загинув 20 травня 2023 року під час ведення бойових дій в Бахмуті Донецької області. Тривалий час вважався зниклим безвісти.

Микола Андрущук – родом із Трускавця. Був кулеметником 1 стрілецького взводу військової частини А7404. Захисник загинув неподалік населеного пункту Новоайдарівка Запорізької області внаслідок штурмових дій противника. У нього залишився брат і мати.

Роман Сотник – житель села Мшани Городоцької громади. Воїн був водієм-радіотелефоністом стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти в/ч А4084. Загинув 1 лютого в Донецькій області. У захисника залишились дружина та дві дочки" – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.