Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

музей Шухевича

ФБ Садового

Вівторок, 6 лютого 2024, 13:36

Депутати облради прийняли рішення про відновлення музею Шухевича, який повністю знищила ракета

музей Шухевича

Львівська облрада спільно з міською владою повинні напрацювати концепцію відбудови музею у Білогорщі.

Сьогодні, 6 лютого, на сесії Львівської обласної ради, депутати прийняли рішення про відбудову, збереження та розвиток Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича (сектор КЗ ЛОР "Львівський історичний музей") та забезпечення захисту музейних установ і місць національної пам’яті Львівщини в умовах воєнного стану.

"За" проголосували 59 депутатів.

Згідно з рішенням Львівська обласна рада спільно з Львівською міською радою повинні напрацювати концепцію відбудови та вжити заходів для відновлення та збереження Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича та експозиції сектору КЗ ЛОР "Львівський історичний музей".

А також вони повинні розробити план розвитку музейно-меморіального простору Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

Нагадаємо, 1 січня внаслідок влучання російського безпілотника виникла пожежа у музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича у Білогорщі, Львів. 

Додамо, міський голова Львова Андрій Садовий також пообіцяв відновити музей Шухевича, однак вже після перемоги з одночасним розширенням і реконструкцією його будівлі. 

Натомість, 30 січня на комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради директор музею Роман Чмелик заявив, що міська влада сповільнює процес відбудови і не віддає обгорілі сходи, які хочуть законсервувати як матеріал музею.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.