Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

dbr.gov.ua

Середа, 7 лютого 2024, 10:02

На Львівщини керівник фірми за 5 тисяч доларів перевозив чоловіків через кордон як водіїв гуманітарки

затримання

З березня по серпень 2023 року 5 водіїв підприємства виїхали з України й не повернулися.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

На Львівщині викрили правоохоронця, який організував схему переправлення через кордон чоловіків призовного віку.

Встановлено, що у 2019 році підозрюваний заснував товариство з обмеженою відповідальністю, яке займалося гуртовою торгівлею. У 2022 році чоловік влаштувався працювати у правоохоронний орган, однак продовжив керувати компанією. У березні 2023 року фірма отримала ліцензію на міжнародне автоперевезення вантажів.

"Тоді у правоохоронця виникла "ідея" окрім вантажів переправляти за кордон ще й чоловіків призовного віку. Охочих нелегально потрапити до Європи він реєстрував у системі "Шлях" як водіїв компанії. За даними слідства, вартість такої "послуги" стартувала від 5 тис. доларів США" – йдеться у повідомленні.

З березня по серпень 2023 року 5 "водіїв" підприємства, які нібито мали доставляти гуманітарну допомогу, виїхали з України й не повернулися.

Правоохоронцю повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

За клопотанням ДБР суд обрав підозрюваному запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт та відсторонив від виконання обов’язків.

Досудове розслідування триває, перевіряються причетність інших осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.