Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська опера

Середа, 7 лютого 2024, 15:56

На Львівщині переплатили три мільйони гривень під час закупівель з ремонту закладів культури

Львівська опера

Аудитори виявили завищення вартості будробіт на 3,1 мільйона гривень під час перевірок закупівель чотирьох закладів у сфері культури.

Про це повідомляє Західний офіс Державної аудиторської служби України у відповідь на офіційний запит Варіантів.

Держаудитслужба провела перевірку чотирьох закупівель закупівель, здійснених Львівським державним музичним ліцеєм імені С.Крушельницької, Львівською національною галереєю мистецтв імені Б.Г. Возницького, відділом з питань культури Золочівської міської ради та Львівським драматичним театром ім. Лесі Українки та виявила завищення вартості обсягів виконаних будробіт на загальну суму у 3 169 000 грн.

Зокрема, під час перевірки закупівлі "Реконструкція будівель (навчального корпусу А-1 та гаража В-1) Львівського державного музичного ліцею імені С. Крушельницької з прибудовою та надбудовою на вул. Зеленій, 10 м. Львів", здійсненої музичним ліцеєм з 22 квітня 2021 року до 31 серпня 2022 року, аудитори виявили зайві виплати внаслідок завищення вартості обсягів виконаних будівельних робіт на 2 931 600 грн.

Закупівля – "Комплексна реставрація об'єкту Всесвітньої спадщини церкви Пр. Трійці в м. Жовкві Львівської області. Пам'ятка архітектури національного значення (ох.№393) Коригування", здійснена галереєю мистецтв з 15 листопада 2-22 року до 28 лютого 2023 року. Тут завищили вартість робіт на 63 200 грн.

Також під час закупівлі "Капітальний ремонт даху у палаці культури імені Білозора по вул. Чорновола, 1 в м. Золочів Львівської області, здійсненої відділом з питань культури Золочівської міської ради з 1 червня 2022 року до 31 березня 2023 року, встановлено завищення вартості будівельних робіт на 51 200 грн.

Крім цього, під час закупівлі з реставраційно-ремонтних робіт дахів та фасадів Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки на вул. Городоцькій, 36, Городоцькій, 38 вартість будробіт завищили на 123 000 грн.

Станом на сьогодні всі матеріали перевірок закупівель Держаудитслужба скерувала до Головного управління Національної поліції у Львівській області. 

Нагадаємо, торік до ЄРДР внесли матеріали ревізій Держаудитслужби щодо 9 комунальних підприємств та управлінь Львова та двох комунальних закладів Львівської облради.

Поліція відкрила кримінальні провадження через службову недбалість й привласнення майна.

Додамо, впродовж січня-квітня 2023 року на Львівщині аудитори виявили порушення на понад 80 млн грн під час держзакупівель.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.