Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Промислова, 53

city-adm.lviv.ua

Четвер, 8 лютого 2024, 10:29

Команія Ріел хоче збудувати у Львові дві нові школи з садочками на Левандівці та вулиці Хмельницького

вул. Промислова, 53

У Львові проведуть два архітектурні конкурси на будівництво навчальних закладів, які замовили компанії пов'язані із корпорація "Ріел".  

Вчора, 7 лютого, виконавчий комітет Львівської міськради погодив рішення про організацію та проведення всеукраїнських відкритих архітектурних конкурсів на проєктування двох загальноосвітніх шкіл з дошкільними навчальними закладами.

Як пояснив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Антон Коломєйцев перший навчальний заклад планують сформувати на вул. Промисловій, 53, де хочуть збудувати школу на 720 учнів (24 класи) та садочок на 50 дітей.

"Ми отримали гарантійний лист від підприємців, що вони виступлять замовниками та профінансують премію архітекторам, які будуть брати участь в цьому конкурсі" – пояснив Антон Коломєйцев.

Другий архітектурний конкурс стосується загальноосвітньої школи з дошкільним навчальним закладом на вул. Б. Хмельницького, 207. Під це відведені дві земельні ділянки, загальна площа яких 1,41 га. Тут також мають розмістити школу на 720 учнів та дитячий садочок на 50 дітей.

Згідно з документацією щз проханням про організацію конкурсу на будівництво школи на вул. Промисловій, 53, до міськради звернулося ТзОВ "Шкіряне підприємство "Світанок". За даними аналітичної системи YouControl підприємство зареєстроване майже 7 років тому у Львові та займається дубленням шкур і оздоблення шкіри, вичинкою та фарбуванням хутра. Його заснгвником є приватне підприємство "РІЕЛ-ІНВЕСТ", а власниками є Володимир Вишиваний, який також володіє "РІЕЛ-ІНВЕСТ" і Микола Мельник, якому належить "Будівельна корпорація Ріел".

Нагадаємо, на минулій сесії Львівської міськради депутати міськради перенесли питання, щодо розподілу ділянки ТзОВ Шкіряне підприємство "Світанок" на вул. Промисловій, 53, яку хоче забудувати "Ріел".

Інший архітектурний конкурс на вул. Б. Хмельницького, 207 замовило ТзОВ "Львівбудінвест", яке за даними аналітичної системи YouControl зареєстроване лише рік тому у Перемишлянах. А його власницею є Ольга Дерев’янчук, яка також є керівником "РІЕЛ-ІНВЕСТ". Також зазначимо, що за проектованою адресою де зараз будівельна компанія "Ріел" будує ЖК "Вежа".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.