Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Середа, 27 грудня 2023, 14:05

Ріелівських друзів Садового перенесли на січень на шкіряному світанку

Андрій Садовий

Депутати міськради перенесли питання, щодо розподілу ділянки ТзОВ Шкіряне підприємство "Світанок" на вул. Промисловій, 53, яку хоче забудувати "Ріел".

Сьогодні, 27 грудня, на сесії Львівської міськради депутати розглядали ухвалу про затвердження управлінню земельних ресурсів департаменту містобудування технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на вул. Промисловій, 53 та надання ТзОВ Шкіряне підприємство "Світанок" земельних ділянок в оренду на вул. Промисловій, 53

"За" перенесення розгляду ухвали проголосували 51 депутат.

Як повідомила депутат від "Самопомочі" Вікторія Довжик, на цій ділянці планує будівництво львівська будівелька компанія "Ріел". За її словами, цей забудовник за попередньо опрацьованими ними ділянках, де вже виросли житлові квартали не виконує свої обіцяні інвестиційні зобов'язання.

"На мій погляд, як депутата від Левандівки по вул. Рудненській, там де давно мала би стояти школа, садочок, багато громадської інфраструктури, а також вже повинна була бути зроблена транспортна розв'язка, ці інвестиційні зобов'язання станом на сьогодні не виконані. Тому я пропоную наступні інвестиційні проекти цьому забудовнику не підтримувати, допоки не будуть виконані попередні інвестиційні зобов'язання" − заявила Вікторія Довжик.

"А їм не видати на можна" − відповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Як зазначив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, підтримання цієї ухвали не передбачає ніякого будівництва, а лише поділ земельної ділянки на 9 частин, для того, щоб зафіксувати ділянки згідно прийнятого детального плану територій.

Натомість, інші депутати підтримали позицію Довжик Вікторії, серед них Вікторія Христенко із партії "Голос". Тому міський голова Львова Андрій Садовий запропонував створити робочу групу, в яку ввійдуть Любомир Зубач, Довжик Вікторія, Андрій Закалюк та Вікторія Христенко 

"Ця група авторитетних людей з головним архітектором і власниками компанії виїдуть на місце і проводите профілактичну розмову. Нам треба розуміти поденний графік, як ми входимо у будівництво школи і садочку. Не гарантійний лист, а чітко під камеру з розписами і тд"  − заявив Андрій Садовий.

На наступному засіданні сесії депутати повинні доповісти результати зустрічі.

Нагадаємо, 15 грудня у міськраді дозволили компанії "Ріел" збудувати ще один будинок у ЖК на Левандівці.

Зазначимо, на цій ділянці, що зареєстрована на вулиці Рудненській, 8 компанія "Ріел" зводить новий 14-поверховий житловий комплекс, дозвіл на будівництво якого вона отримала ще у 2019 році.  Однак за документами будівництво проводить підприємство "Львівський міський молочний завод". Тоді у компанії виник конфлікт з міськрадою, через те, що забудовник проігнорував вимогу щодо будівництва транспортної розв'язки.

Додамо, у серпні цього року виконком дозволив звести на вул. Я. Гніздовського та вул. Рудненській дитячий садочок з початковою школою на 180 та 150 місць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.