Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

П'ятниця, 4 серпня 2023, 11:52

На Левандівці збудують початкову школу з дитячим садочком

будівництво у Львові

Виконком дозволив звести на вул. Я. Гніздовського та вул. Рудненській дитячий садочок з початковою школою на 180 та 150 місць.

Сьогодні, 4 серпня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзДВ "Львівське спеціалізоване автотранспортне підприємство 1302", ПП "Колібрі Стар" та ПрАТ "Львівський міський молочний завод" дошкільного навчального закладу з початковою школою на вул. Я. Гніздовського, 75-А та вул. Рудненській, 8 у Львові.

Школу з дитячим садочком збудують на трьох земельних ділянках площею  0,3798 га, 0,4151 га та 0,1448 га, що передбачені для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

Згідно із містобудівною документацією, висота новобудови становитиме 10,3 метра. Будівля матиме два поверхи. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 15%.

"Йде мова про будівництво початкової школи, дитячого садка на ділянці, яка активно розвивається. Там йде житлова забудова. Забудовник розпочне будівельні роботи на початку лютого наступного року й за рік має їх завершити" – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

У одній будівлі знаходитимуться початкова школа на 150 дітей та дитячий дошкільний заклад на 180 дітей. 

Функціональне призначення земельних ділянок, на якій зведуть школу, – зона Г–3-1 – зона дитячих дошкільних установ та загальноосвітніх шкіл відповідно до детального плану території, обмеженої вул. Ю. Кондратюка, вул. Рудненською, вул. Я. Гніздовського.

За даними аналітичної системи YouControl, ПП "Колібрі Стар" зареєстроване з 2018 року у Львові, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власниками фірми є ПП "Сервіс-Ріелбуд" (власниця – львів'янка Оксана Попович) та львів'янин Ярослав Ткач.

Натомість ПрАТ "Львівський міський молочний завод" зареєстрований у Львові з 1996 року. Кінцевими бенефіціарними власниками є кияни Софія та Роман Єремеєви, діти покійного нардепа Ігоря Єремеєва.

Нагадаємо, ще у 2019 році виконком Львівської міськради дозволив ПрАТ "Львівський міський молочний завод" збудувати багатоповерховий житловий комплекс на вул. Рудненській, 8.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.