У Львові затримали колаборанта, який допомагав окупантам ув'язнювати українців в Запоріжжі

Четвер, 8 лютого 2024, 11:47

Чоловік виїхав до Львова як внутрішньо переміщена особа, оселився у своїх родичів і готувався нелегально перетнути кордон.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Facebook.

СБУ та Нацполіція затримали у Львові колаборанта, який допомагав окупантам ув'язнювати українців на тимчасово окупованій частині Запоріжжя.
 
До Львова зловмисник прибув приховано для подальшого виїзду до Євросоюзу. За даними слідства, фігурантом є мешканець Василівського району, що на Запоріжжі, який у червні 2022 року вступив до рядів окупаційного "райвідділу поліції".
 
"Там його призначили "дільничним відділу у справах неповнолітніх". На цій "посаді" колаборант виконував завдання кремля щодо придушення спротиву загарбникам. Для цього зловмисника включили до складу "каральних загонів", які викрадали місцевих жителів прямо посеред вулиці або з власних осель. Потім рашисти відвозили людей до російських катівень, де піддавали жорстоким тортурам, у тому числі з використанням електричного струму"  – йдеться у повідомленні.
 
Також колаборант разом із озброєними окупантами грабував помешкання місцевих жителів під виглядом обшуків. У громадян викрадали гроші, одяг, оргтехніку та інше приватне майно.
 
 
Крім того фігуранта залучали до охорони окупаційних "виборчкомів" під час проведення псевдореферендуму рф щодо "приєднання" регіону до складу країни-агресора.
 
Однак наприкінці 2023 року зловмисник виїхав до Львова як внутрішньо переміщена особа з тимчасово окупованої території на півдні України.
У місті чоловік оселився у своїх родичів і готувався нелегально перетнути кордон у напрямку сусідньої країн ЄС.
 
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру.
 
Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Мітки: війна з Росією, затримання, новини львова, СБУ Львівщини, СБУ у Львівській області