Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lv.npu.gov.ua

П'ятниця, 26 квітня 2024, 13:10

Керівники однієї з шахт Львіввугілля примусили своїх підлеглих будувати їм дачі

затримання

Проти посадовців шахти відкрили кримінальне провадження за підозрою у торгівлі людьми.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці викрили керівництво однієї з шахт ДП "Львіввугілля", які використовували працю двох своїх підлеглих-електрослюсарів для будівництва дачних будинків.

"З липня 2023 року керівники шахти дали завдання своїм підлеглим-електрослюсарям ремонтувати дачні будинки, а також побудувати дачний будинок заступнику директора шахти. Разом з тим посадові особи підприємства, за вказівкою керівників, проводили табелювання та нараховували цим працівникам заробітну платню так, ніби вони виконували свої обов’язки в шахті, працюючи в повну робочу зміну" – йдеться у повідомленні.

Наразі проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми) ККУ та ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.