Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Нафтогаз

Вівторок, 31 січня 2023, 16:03

На Львівщині вивчатимуть можливість видобутку газу з вугільних пластів

Нафтогаз

Нафтогаз з "Львіввугілля" запустив дослідження на Львівщині з видобутку газу з вугільних пластів.

Про це повідомляє пресслужба НАК "Нафтогаз".

НАК "Нафтогаз" запустила дослідження на території Львівської області для напрацювання технології та виробничого процесу видобутку природного газу з вугільних пластів.

"Україна має одне з найвищих значень вмісту метану на тонну вугілля (в середньому 2,5 м³/т у Канаді та до 25 м³/т в Україні) та 7 місце у світі за запасами вугілля. Тому ця технологія у нас має значні перспективи. Наразі тривають дослідні роботи на обраній спільно з ДП "Львіввугілля" ділянці, а наприкінці 2023 року, у випадку успішних результатів досліджень, ми плануємо повноцінно запустити проєкт та розпочати буріння" – наголосив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

За його словами, за основу взято досвід застосування технологій із вилучення метану з вугілля, який вивчили фахівці Нафтогазу на виробничих майданчиках США, Китаю, Канади.

"У світі цю технологію вже давно використовують. До прикладу, в США видобуток метану вугільних пластів перевищує 60 млрд м³ на рік, що майже втричі більше річного споживання газу в Україні. У нас також є значні перспективи і ми маємо їх використовувати" – додав Олексій Чернишов.

Окрім додаткового внеску для зміцнення енергонезалежності України, технологія допоможе зробити безпечнішим видобуток вугілля.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року НАК "Нафтогаз" розпочав підготовчі роботи з будівництва ТЕЦ, що працюватимуть на біомасі (деревній трісці) та твердому вторинному паливі (RDF), у Львові та Житомирі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.