Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівька психлікарня

П'ятниця, 9 лютого 2024, 13:50

Дві обласні лікарні Львівщини втратили 150 тисяч гривень під час проведення закупівель

Львівька психлікарня

Аудитори виявили втрати у 150 тисяч гривень під час перевірки закупівель психлікарні та госпіталя ім. Ю. Липи.

Про це повідомляє Західний офіс Державної аудиторської служби України у відповідь на офіційний запит Варіантів.

Західний офіс Держаудитслужби у 2023 році провів перевірку закупівель КНП ЛОР "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня" та КНП ЛОР "Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи" й виявив втрати та завищення вартості обсягів виконаних будробіт на загальну суму у 150 100 грн.

Зокрема, торік Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня провела 5 закупівель з порушенням чинного законодавства, що призвели до втрат на 122 100 грн (сторони без належних на це підстав внесли зміни до істотних умов договорів на поставку хлібопродуктів – збільшили ціну за одиницю товару). Це такі закупівлі:

- хліб з пшеничного борошна, хліб з житньо-пшеничного борошна, паска, печиво вартістю 2 099 986 грн;

- хліб пшеничний, хліб житньо-пшеничний, паска з родзинками, печиво пісочне вартістю 1 444 176 грн;

- хліб пшеничний, хліб житньо-пшеничний, паска з родзинками, печиво пісочне вартістю 2 191 875 грн;

- хліб пшеничний, хліб житньо-пшеничний вартістю 1 862 700 грн;

- хліб пшеничний, хліб житньо-пшеничний, паска з родзинками, печиво пісочне вартістю 1 288 800 грн.

Щодо госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи, то лікарня провела п'ять закупівель, що призвели до втрат на 28 000 грн через завищення вартості виконаних ремонтних робіт. Це такі закупівлі:

- капітальний ремонт системи киснепостачання КНП ЛОР "Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи" із встановленням кисневої станції контейнерного типу на вул. Івасюка, 31, Винники – 1 496 000,28 грн;

- додаткові роботи на об’єкті "Капітальний ремонт системи киснепостачання КНП ЛОР Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи" на вул. Івасюка, 31, Винники – 663 446,84 грн;

- капітальний ремонт системи киснепостачання КНП ЛОР "Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю.Липи" із встановленням кисневої станції контейнерного типу на вул. Івасюка, 31, Винники – 1 075 934 грн;

- капітальний ремонт системи киснепостачання КНП ЛОР "Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю.Липи" на вул. Івасюка, 31, Винники – 1 339 140,41 грн;

- киснева станція на базі генератора кисню POC 8500 MED – 4 500 000 грн.

Станом на сьогодні всі матеріали проведених перевірок закупівель аудитори передали до вдділу поліції № 2 Львівського районного відділу поліції № 2 та до ГУ Національної поліції у Львівській області. 

Нагадаємо, торік до ЄРДР внесли матеріали ревізій Держаудитслужби щодо 9 комунальних підприємств та управлінь Львова та двох комунальних закладів Львівської облради. Поліція відкрила кримінальні провадження через службову недбалість й привласнення майна.

Додамо, впродовж січня-квітня 2023 року на Львівщині аудитори виявили порушення на понад 80 млн грн під час держзакупівель.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.