Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

блокада кордону

ФБ Садового

Понеділок, 12 лютого 2024, 10:56

Польські фермери продовжують блокувати два пункти пропуски на кордоні з Україною

блокада кордону

Наразі в черзі на території Польщі в бік України по двох заблокованих напрямках знаходяться 1050 вантажівок.

Про це повідомляє  речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у телемарафоні.

За його словами, учасники блокади перешкоджають руху вантажним транспортним засобам на напрямках пунктів пропуску "Ягодин" і "Рава-Руська". Раніше також блокували пункту пропуску "Шегині", але 10 лютого акцію протесту у ньому закінчили та відновили рух.

Наразі в черзі на території Польщі в бік України по двох заблокованих напрямках знаходяться 1050 вантажівок, 400 з яких навпроти "Рава-Руська" і 650 - навпроти пункту пропуску "Ягодин".

"Крім того, маємо чергу десь із 1 тисячі вантажних транспортних засобів в напрямку пункту пропуску "Краківець". Цей напрямок не блокувався і не блокується, але черга виникла через те, що інші напрямки блокуються і водії,та перевізники шукають собі альтернативні напрямки, щоб перетнути кордон" – пояснив Андрій Демченко.

Він додав, що у напрямку пункту пропуску "Шегині" станом на сьогоднішній ранок в чергах є 200 вантажівок, які також очікують перетнути кордон в бік України.

"Але в напрямку "Шегині" й "Краківця" активність та інтенсивність руху для вантажівок відповідно до пропускної спроможності забезпечується. Також на тих напрямках, де блокується рух транспортних засобів, є можливість перетину кордону і легковиками, і автобусами. Рух для цієї категорії транспорту протестувальниками не блокується" – пояснив Андрій Демченко.

Вчора, як повідомляє RMF24, протестувальники висипали зерно з трьох українських вантажівок. За даними ЗМІ, польські фермери розрізали болгарками замки на причепах вантажівок, які в’їхали з України.

 

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери знову розпочали блокаду у пунктах пропуску "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин".  Зазначимо, у Медиці блокували рух не лише вантажівок, а й легкових автівок та автобусів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.