Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

житло для переселенців

ФБ Козицького

Вівторок, 13 лютого 2024, 12:06

На Львівщині за час війни облаштували понад 9 тисяч місць для проживання переселенців

житло для переселенців

За цей час розпочали впровадження 172 проєктів, з яких 70 завершили, 89 - у процесі реалізації, 13 - на стадії проєктування.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

З початку повномасштабного вторгнення Львівщина стала однією з областей, яка прихистила найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб та релокованих підприємств.

"Питання створення гідних умов проживання для вимушених переселенців на Львівщині ми визначили загальнообласною зоною відповідальності. Відтак, для збільшення житлового фонду розробили обласну Програму реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів – програму, якій  немає аналогів у інших областях. Окрім того ми залучили до співпраці 27 донорських та благодійних організацій,  територіальні громади"  зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

В рамках облаштування місць для внутрішньо переміщених осіб у 2022-2023 роках розпочали впровадження 172 проєктів, з яких 70 завершили, 89 - у процесі реалізації, 13 - на стадії проєктування.

Для облаштування 9 297 місць вже скерувало 823,2 млн грн: обласний бюджет - 408 млн грн (або 50%), донорські кошти - 273,6 млн грн (або 33%), кошти громад – 136,4 млн грн (або 16%), державний бюджет – 5,2 млн грн (або 1%).

"Окрім того спільно з Міжнародною організацією з питань міграції та GIZ маємо намір зреалізувати ще два масштабні житлові проєкти орієнтовною вартістю 430 млн грн" - наголосив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Нагадаємо, на Львівщині передбачили майже 200 мільйонів на ремонт житла для переселенців.

Додамо, На Львівщині збудували перший багатоквартирний будинок для переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.