Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

наслідки російської атаки по Львову

Фб Козицького

Четвер, 15 лютого 2024, 15:21

Російські окупанти атакували Львівщину 14 ракетами

наслідки російської атаки по Львову

Цієї ночі російські окупанти атакували Львівщину 14 ракетами, 8 з них збили сили ППО.

Про це повідомляє начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 15 лютого, під час ранкової повітряної тривоги, російські окупанти випустили по території Львівщини 14 ракет, які влучили в електропідстанцію у Львові та пошкодили 30 навколишніх житлових будинків, а 3 людей постраждали.

"Під час повітряної тривоги, яка тривала з 05:01 по 07:10, у зону відповідальності ПП "Захід" Повітряних Сил ЗСУ, яке захищає небо над вісьмома областями на заході України, увійшло 14 ворожих ракет. З них 8 наші воїни протиповітряної оборони збили" – заявив Козицький.

За його словами, через влучання в електропідстанцію у Львові виникла пожежа на площі 150 кв.м, яку гасили впродовж двох годин 29 рятувальників та залучали 6 одиниць техніки.

"Підстанція повністю знищена. Офісні приміщення, які живилися від неї, зараз отримують електроенергію від генераторів.

Ще одна ракета влучила у землю між житловими багатоповерхівками. Вибуховою хвилею вибило вікна у близько 30 будинках на пʼяти вулицях. Пошкоджені автомобілі, які припаркували поруч.

Наразі по допомогу до медиків звернулися троє людей з цих будинків. У них діагностували різані рани та гематоми. Двоє – це чоловік і жінка – госпіталізації не потребували. Один чоловік відмовився від госпіталізації вже у кареті швидкої допомоги. Усім постраждалим медики надали допомогу на місці" – наголосив Козицький.

Внаслідок цієї атаки також постраждали: центр зайнятості, науково-дослідний інститут, школа, ліцей, два дитсадки.

Нагадаємо, Львівська міськрада компенсує кошти за вибиті вікна мешканцям постраждалих будинків на вул. Науковій. За попередніми розрахунками, за кожне вибите вікно місто компенсує 12 тисяч гривень, за одні вибиті вхідні двері – 8 тисяч.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.