Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 16 лютого 2024, 12:43

Троє директорів департаментів Львова торік побували у Португалії, Польщі та Бучі

Львівська міськрада

Торік з бюджету Львова на відрядження Юрію Лукашевському, Оресту Тимчишину та Тарасу Кубаю виділили 59 тисяч гривень.

Про це йдеться у відповіді Львівської міської ради на запит Варіантів.

Починаючи з 1 січня й до 31 грудня 2023 року у службових відрядженнях побували директор департаменту міської агломерації Львівської міської ради Юрій Лукашевський, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Орест Тимчишин та директор департаменту містобудування міськради Тарас Кубай.

Зокрема, Лукашевський торік відвідав Польщу (м. Варшава, м. Краків, м. Катовіце, Велика Весь, Скавіна, Неполоміце) та Португалію (м. Брага). За весь час відряджень видатки на проїзд та проживання для нього склали 57 104,48 грн.

Перелік відряджень Юрія Лукашевського впродовж минулого року:

- 15-19 травня – участь у навчальному візиті в рамках процесу напрацювання Стратегії розвитку Львівської агломерації (м. Краків, м. Катовіце, Велика Весь, Скавіна, Неполоміце (Польща), витрати на відрядження – 4 795,98 грн;

- 9-11 жовтня – участь у конгресі польсько-української солідарності "Спільні справи" (м. Варшава, Польща), витрати на відрядження – 4 769,77 грн;

- 21-26 жовтня – участь в осінній конференції METREX (м. Брага, Португалія), витрати на відрядження – 47 538,73 грн. 

Натомість Орест Тимчишин минулого року побував у відрядженні в Бучі, на що з міського бюджету Львова виділили 1 639,54 грн. Він взяв участь у заході, що організовувала Асоціація міст України у рамках проєкту "Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та міжнародне співробітництво", який відбувся 24-27 вересня 2023 року.

Тарас Кубай минулого року мав два службові відрядження у межах України. Зокрема, він 24 квітня 2023 року у Києві взяв участь у засіданні Асоціації міст України, на що з бюджету Львова виділили 300 грн, а також 2-3 листопада минулого року був у Житомирі, де взяв участь у діалоговому заході з питань відновлення муніципальної інфраструктури (0 грн). 

У міськраді наголосили, що у прийнятті фінального рішення про потребу у відрядженні завжди береться до уваги баланс витрат на нього та користь від самого відрядження. Видатки на службові відрядження відшкодовуються на підставі наданого звіту про використання коштів та підтверджуючих документів. 

Додамо, від початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну й до 18 липня 2022 року у службових відрядженнях побували міський голова Львова Андрій Садовий, його перший заступник Андрій Москаленко та заступник міського голови з питань міжнародної співпраці Сергій Кіраль.

Натомість з 1 серпня 2022 року до 1 лютого 2023 року службові відрядження мали заступники міського голови Львова Андрій Москаленко, Любомир Зубач, Ірина Маруняк та Сергій Кіраль.

Також торік міський голова Львова Андрій Садовий побував у 29 службових відрядженнях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.