Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тетяна Балукова

ФБ Балукової

Четвер, 22 лютого 2024, 12:02

Токсична архітекторка Балукова мріє виселити з центру Львова всіх пенсіонерів

Тетяна Балукова

Чиновниця пропонує інвесторам викупляти у мешканців старі будинки у центрі Львова та реставрувати їх під офіси.  

Про це розповіла керівниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Тетяна Балукова у своєму інтерв'ю.

Вона зазначила, що інвестори, які хочуть викупити житло в центрі Львова повинні запропонувати мешканцям похилого віку та особам з інклюзивністю сучасне житло, яке підлаштоване для їх потреб. Натомість реставрувати старі будинки і пристосовувати їх під офіси, коворкінги, музеї або арт-центри.

"Якщо є один власник, то легше проконтролювати процес збереження і будинок зможуть привести до його історичного стану, але тоді інвесторові не вигідно продавати ці квартири, їх зазвичай здають в оренду та отримують більший заробіток" – пояснила Тетяна Балукова.

Такий принцип вона асоціює із німецьким містом Ле́йпциг, в якому прожила понад 4 роки. Чиновниця розповіла, що саме так інвестори реставрують там старі аварійні будинки

"Люди з центральної частини міста не можуть утримувати ці будинки. Крім цього, будинки не пристосовані для старших людей, наприклад, немає ліфтів, є ванни, але без душових кабін, в яких людям похилого віку важко помитися. Можливо, їм все-таки краще запропонувати сучасне житло" – додала Тетяна Балукова.

За її словами у місті Ле́йпциг в центральній частині міста не живуть мешканці, тому що це дорого. Там лише офісні приміщення, банки, комерція та музеї.

"Місто Львів має шарм внаслідок того, що із деяких фасадів відлущується штукатурка, але якщо їх красиво відреставрувати, красивий дах з черепиці чи цинку і на фоні цього сучасна архітектура. Вона буде інакше сприйматися, не буде так дисонувати та контрастувати і, можливо, тоді у львів'ян не буде такого обурення" – запропонувала чиновниця.

Зазначимо, з жовтня 2023 року управління охорони історичного середовища Львівської міськради очолила Тетяна Балукова, яка з листопада 2022 року й до цього часу працювала архітекторкою у SPS Plan GmbH.

У січні їй нарахували 43 тисячі гривень зарплати.

Нагадаємо, раніше Варіанти дослідили, як у Львові процвітає будівельний бізнес та яким чином в історичній частині міста з'являються нові незаконні споруди.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.